Ime:
Geslo:
Zapomni si geslo
Še nimate računa? Registracija
 
 
 
 
KOLEDAR

OM Zdravje PDF Natisni

Zdravje

Zdravje našega psa je v veliki meri odvisno že od njegovih prednikov. Da bo naš pes zdrav še naprej, pa lahko oz. moremo veliko storiti sami. Zmeraj je boljše preventiva. Zato moramo poskrbeti, da psu nudimo pravilno prehrano, redne sprehode, redna cepljenja  ter preventivni obisk veterinarja. Psu moramo redno pregledovati oči, ušesa, smrček, ustno votlino in šape. Pozorni smo na bolezenske znake, kot so potrtost, izguba teka, hujšanje, povečano uživanje tekočine, bruhanje, driska, pogosto uriniranje, slinjenje, neenakomerno dihanje, ne svetleča dlaka... 

Pravilen in dosledno izveden program cepljenja proti pasjim kužnim boleznim je predpogoj za zaščito živali pred nekaterimi nevarnimi, nalezljivimi in včasih celo smrtnimi boleznimi.

Program cepljenja proti pasjim kužnim boleznim:

 

1. CEPLJENJE

2. CEPLJENJE

3. CEPLJENJE

PONOVNA CEPLJENJA

Steklina  

nad 3 mesece

 

 

letna po zakonu

Pasja kuga

6 - 8 tednov

10 - 12 tednov

14 - 16 tednov

po enem letu, nato na 1 do 3 leta  po potrebi

Parvoviroza

6 - 8 tednov

10 - 12 tednov

14 - 16 tednov

po enem letu, nato na 3 leta

Leptospiroza

10 - 12 tednov

14 - 16 tednov

 

letna

Borelioza 

10 - 12 tednov

14 - 16 tednov

 

letna

Kužni kašelj

6 - 8 tednov

10 - 12 tednov

14 - 16 tednov

1 do 3 letna po potrebi

Hepatitis

6 - 8 tednov

10 - 12 tednov

14 - 16 tednov

po enem letu, nato na 3 leta

Korona virus

6 - 8 tednov

10 - 12 tednov

14 - 16 tednov

letna

 

  Steklina

Je virusna bolezen, povzroča jo Rhabdovirus.

Povzroča vnetje možganov in hrbtenjače. Virus je v slini okužene živali. Okuži se lahko vsak sesalec, torej tudi človek. Prenašalci bolezni so lisice, psi in mačke.

Ko virus vdre v telo, potuje po živcih v hrbtenjačo in v možgane, kjer se razmnožuje. Nato po živcih potuje do žlez slinavk in s tem v slino. Prenos okužbe s krvjo je možen, vendar redek. Virus se začne izločati v slini malo pred nastopom kliničnih znakov (običajno manj kot 10 dni prej).

Klinični znaki:
Bolezen poteka v dveh fazah.V prvi, prodormalni fazi, se psu spremeni obnašanje, noče jesti in piti, išče samoto. To traja 1 do 3 dni. Druga faza pa je lahko agresivna ali paralitična. Pri agresivni, furiozni obliki, je žival zelo agresivna, napadalna, se ne boji svojih naravnih sovražnikov. Ima razširjene zenice, blodi po okolici, napada premikajoče predmete. Ko bolezen napreduje, pride do mišične inkoordinacije in krčev, sledita hromost in smrt, ki jo povzroči paraliza. Pri paralitični obliki pa opazimo le paralizo grla in žvekaalnih mišic, obilno slinjenje. Taki psi niso agresivni in ne grizejo. Paraliza napreduje na vse dele telesa, sledi koma in smrt.

Terapija: Steklina pri psu ni ozdravljiva.

V Sloveniji je zakonsko obvezno cepiti pse enkrat letno.

Pomembno si je zapomniti, da če človeka ugrizne pes, mora biti pes pod nadzorom veterinarja 10 dni, tudi če pes ne kaže znakov stekline.

Zanimivost: zaradi izboljšanja situacije glede stekline v EU, so Velika Britanija, Švedska in Norveška opustile sistem 6 mesečne karantene in prešle na sistem PETS. Žival mora imeti mikročip, mora biti cepljena proti steklini in seropozitivna po cepljenju. Vzorec krvi se jemlje 30 oz 120 dni po zadnjem cepljenju. Živali se dovoli vstop v državo, če je serološko pozitivna z določenim titrom protiteles. Točnost podatkov zagotovi veterinar. 

Pasja kuga, cdv, canine distemper virus

Povzročitelj je virus  - Morbillivirus. Je zelo nalezljiva bolezen, ki prizadane celoten roganizem . Virus je v vseh izločkih bolne živali. Prenaša se kapljično, s stikom ali po zraku.

Zbolijo lahko psi vseh starosti, najpogosteje pa se pojavi pri mladičih, starih od 3 do 6 mesecev. Smrtnost je pri mladičih 80%, pri odraslih pa 50%.

Klinični znaki: Vročina, sluzast izcedek iz nosu, gnojni izcedek iz oči, izguba apetita,  prebavne in dihalne težave (kašelj, driska, bruhanje). Včasih se pojavi vnetje možganskih open, prekomerno poroženevanje blazinic in smrčka, krči, paraliza (predvsem zadnjih nog). Okužba pa je lahko tudi v kronični obliki, kjer znaki niso izraziti, žival pa virus izloča v okolico.

Terapija: zdravilo ne obstaja. Uporabimo antibiotike za zaščito pred sekundarnimi bakterijskimi infekcijami, podporno terapijo (infuzija, vitamini).

Najboljša zaščita je cepljenje. Mladiče prvič cepimo v starosti med 6 in 8 tednov in ponovno med 10 in 12 tednom. Pri mladičih je poleg cepljenja pomembno tudi izogibanje kontaktu z okuženimi živalmi. Priporočljivo je, da do drugega cepljenja (pri približno dvanajstih tednih) pes ne prihaja v stik z drugimi psi in se ne zadržuje na krajih, kjer se zbira večje število psov.

V primeru, da smo imeli psa, ki je poginil zaradi pasje kuge, je dobro pred nakupom novega psa stanovanje temeljito razkužiti z dezenficiensi in detergenti. 

Parvoviroza

Povzročitelj je virus - parvovirus.

Virus izločajo bolne živali z bruhanjem, drisko ter z iztrebki tudi do dva meseca po preboleli okužbi. Prenaša se s stikom z obolelo živaljo, okuženimi iztrebki, okuženo hrano, vodo, virus pa lahko pasivno prenašajo tudi druge živali in ljudje.

Bolezen je nevarna predvsem za necepljene mlade pse. Še posebno so občutljivi mladički od rojstva do 6. mesecev starosti. Mladički cepljenih mater dobijo njihova protitelesa in so na ta način zaščiteni proti okužbi do starosti dveh mesecev.

Posebaj dovzetne pasme so rotvajler, doberman, pit bull terier, črni labradorci.

Klinični znaki: neješčnost, bruhanje, krvava driska, apatičnost, povišana temperatura, dehidracija. Pri mladih necepljenih psih lahko pride do nenadnega pogina, ker virus nepopravljivo poškoduje srčno mišico. Virus povzroča nalezljivi hemoragični gastroenteritis (vnetje sluzice želodca in črevesja).

Terapija: podporna terapija - infuzija, sredstva proti driski in bruhanju, vitamine, antibiotike (za preprečevanje naknadnih bakterijskih okužb).

Zdravljenje je zelo zahtevno, uspešnost pa je odvisna predvsem od pravočasnega ukrepanja, vendar pa kljub vsem ukrepom včasih s terapijo nismo uspešni, predvsem pri zelo mladih psih in občutljivih pasmah. 

Leptospiroza

Povzročitelj te nevarne bolezni je bakterija Leptospira, ki ima več podvrst. Pse cepimo proti L.icterohaemorragiae in L.canicola, kar pomeni, da so zaščiteni le proti tema dvema podvrstama.

Bolezen je zoonoza, kar pomeni, da lahko zbolijo tudi ljudje, če pridejo v stik z urinom okužene živali oz. z okuženo vodo ali hrano. Psi, ki so preboleli bolezen še več mesecev izločajo bakterije z urinom, zato predstavljajo neposredno nevarnost za zdravje ljudi.
Prenaša se z okuženim urinom, ki ga v okolje izločajo bolne živali in živali, ki so bolezen prebolele. Stalen vir infekcije so glodalci, predvsem miši in podgane. Idealni pogoji za preživetje bakterije so v lužah, močvirjih, manjših jezerih.

Pes se okuži preko prebavil s pitjem okužene vode, z okuženo hrano, zemljo, vegetacijo. Redkejše so okužbe preko poškodovane kože.

Klinični znaki so: povišana telesna temperatura, žeja, bruhanje, krvava driska, bolečine v trebuhu, apatičnost, dehidracija, neješčnost, deprimiranost, odpoved ledvic (v 20%). Z napredovanjem bolezni bakterija poškoduje jetra, ledvica, prihaja do razpada eritrocitov, pojavi se zlatenica, krvavitve po sluznicah. Pri zelo hudi obliki bolezni lahko žival pogine v nekaj dneh. Znaki pri ljudeh so podobni gripi.

Terapija: Antibiotiki in podporna terapija. Zdravljenje je zelo težko. 

Klopne bolezni

Klopi prenašajo bakterijske (borelioza), rikecijske (erlihioza), protozojske (babezioza) in virusne (klopni meningoencefalitis) bolezni psov.

Priporočeno je uporabljati zaščitna sredstva proti klopom v obliki kožnega poliva ali ovratnice.

Borelioza ali limska bolezen
Povzročitelj je bakterija Borrelia burgdorferi. Klinični znaki so vročina, artritis (vnetje sklepov) in poškodbe sklepov, odpoved ledvic, nevrološki znaki, tudi ostavitev delovanja srca.

Granulocitna erlihioza ali anoplazmoza
Povzroča jo Anaplasma phagocytophillum, prizadene granulocite (tip levkocitov). Klinični znaki so utrujenost, letargija, neješčnost, povišana telesna temperatura in šepanje. Včasih pa znakov sploh ni (subklinična oblika).

Babezioza
Povzroča jo protozoj Babesia canis. Prizadene eritrocite, ti razpadajo v kapilarah in se uničujejo v vranici. To privede do hude anemije (slabokrvnost), včasih je potrebna celo transfuzija krvi.

Kužni kašelj 

Kužni kašelj ali infekciozni traheobronhitis je bolezen zgornjih dihalnih poti. Primarno infekcijo lahko povzroči eden izmed virusov (virus parainfluence, adenovirus 2, virus pasje kuge) ali bakterija Bordetella bronhiseptica.

Kužni kašelj prizadene pse vseh starosti in običajno nastopa v mili obliki, ki se pozdravi sama od sebe. Pri mladičih pa lahko napreduje v smrtno pljučnico (bronhopnevmonijo), oz. v kronični bronhitis pri oslabelih odraslih ali ostarelih psih. Med psi, ki prihajajo v stik, se hitro širi.

Klinični znaki: Močan in suh kašelj, davljenje, siljenje k bruhanju, lahko izguba apetita. V primeru sočasne infekcije, kot sta pasja kuga ali pljučnica, se pojavijo tudi vročina, gnojni izcedek iz nosu, depresija, anoreksija in produktivni kašelj (izkašljevanje gnoja).

Terapija: Psa ponavadi zdravimo doma, da se infekcija ne prenaša. Zaviralce kašlja uporabimo samo v nujnih primeri. Antibiotike uporabimo le, ko kužni kašelj napreduje v pljučnico ali hudo kronično infekcijo. Bolezen traja deset do dvajset dni, izboljšanje pa pogosto opazimo že po prvih petih dneh.

Mladiča pred boleznijo zaščitimo s cepljenjem (s kombiniranim cepivom). Prvič ga cepimo pri starosti 6-8 tednov, drugo cepljenje pa sledi pri starosti 10 do 12 tednov. Primerno raven protiteles nato vzdržujemo s pomočjo letnega cepljenja. Obstaja tudi ločeno cepivo proti bakteriji B. bronchiseptica.  

Nalezljivi hepatitis psov (tudi kužni hepatitis, virusni hepatitis)

Povzročitelj je virus - Adenovirus tip 1. Bolezen je dokaj redka, nevarna je predvsem za mlade, necepljene pse, še posebej so izpostavljeni mladički necepljenih mater.

Virus povzroči poškodbe endotelija krvnih žil, vnetje jeter, ledvic, v napredovani obliki tudi poškodbe centralnega živčnega sistema.

Klinični znaki so: povišana telesna temperatura, apatičnost, krvava driska, bolečine v trebuhu, laho tudi bruhanje, pikčaste krvavitve po koži in sluznicah, modrikasta roženica, redko zlatenica. Ko bolezen napreduje, se zaradi okvare jeter pojavijo simptomi centralnega živčnega sistema (zananšanje, epileptični napadi, koma, dezorientacija).

Prenaša se s telesnimi izločki bolne živali (npr. urin, iztrebki, slina...). Po ozdravitvi žival izloča virus v okolje z urinom tudi do enega leta. Psi, ki prebolijo bolezen, postanejo dosmrtno imuni.

Terapija: Zdravilo za to bolezen ne obstaja. Psu dajemo podporno terapijo v obliki infuzij, sredstev proti driski, vitamine, antibiotike (za preprečevanje naknadnih bakterijskih okužb). 

Koronavirus 

Je virus, ki pozvroča takojšnjo močno okužbo pri mladičih in odraslih. Napade celice sluznice prebavnega sistema, kar povzroči slabost, neješčnost, bruhanje in drisko. Bolezen se lahko kaže z zelo milimi znaki ali pa zelo močnimi. Koronavirusna infekcija je manj agresivna od parvovirozne.

Psi se okužijo oralno z zaužitjem okuženega fecesa psa, lahko se okužijo z vohanjem ali lizanjem tal. Kontakt z okuženim psom ni nujen. Psi raznašajo virus s fecesom še mesece po prvotnem zaužitju.

Najbolj so izpostavljeni necepljeni mladiči, psi v zavetiščih in na razstavah.

Najbolj očitni klinični znaki so depresija, neješčnost, bruhanje in driska.

Terapija: bolezen ni smrtna, psi se dobro odzovejo na podporno terapijo, ki obsega infuzije tekočin, antibiotike in zdravila proti slabosti in bruhanju.

Priporočljivo je cepljenje mladičev in pa izogibanje stika z ostalimi psi, dokler ni pes končal s programom cepljenja. 

Herpesviroza psov

Povzročitelj je virus - herpesvirus.

Je smrtna bolezen za novorojene mladiče (do 80% jih pogine). Virus je patogen skozi vso dolžino brejosti, povzroča neplodnost, pregonitve, abortuse in prezgodnje porode.

Vir okužbe so obolele živali in latentni doživljenski prenašalci. Virus prehaja skozi placento, kar pomeni, da se mladiči okužijo že v maternici.

Nujno je, da psice cepimo in sicer prvi odmerek 7 dni po parjenju, drugi odmerek 1 do 2 tedna pred pričakovanim porodom in nato revakciniramo ob vsaki brejosti po enakem programu. 

Addisonova bolezen

Addisonova bolezen je lahko zahrbtna bolezen, ki jo težko odkrijemo. Gre za neučinkovito delovanje nadledvične žleze, posledica pa je pomanjkanje kortikosteroidnih hormonov, ki sodelujejo pri presnovi maščob, sladkorjev in proteinov. Lahko je prizadeta tudi produkcija mineralkortikoidov, kar vodi v neravnovesje natrijevih in kalijevih ionov v telesu.
 Začetni znaki Adisonove bolezni so lahko šibkost, slabo počutje, neješčost, bruhanje in diareja. Ker so ti znaki zelo splošni, se bolezen zlahka spregleda. Ob progresiji bolezni lahko neravnovesje kalijevih ionov prizadane ritem srca kar vodi v nezavest in lahko celo v nenadno smrt, kar imenujemo Addisonova kriza.
 Za dokaz Addisonove bolezni je potreben odvzem krvi in ACTH test. Ob pozitivnem rezultatu je potrebno oralno zdravljenje- psu dodajamo hormone in NaCl. Na začetku diagnoze je potrebno pogosto nadzorovanje krvne slike in počutja psa, kasneje pa bolj poredko.
 S pravilnim zdravljenjem in nadzorovanjem bolezni lahko pes živi normalno življenje in življenjska doba ni ogrožena.

Maja Grundner, univ.dipl.biol. 

Viri:Samuel Wilks, Addison's disease, The Lancet, Volume 125, Issue 3224, 13 June 1885, Pages 1101-1102
http://vetmedicine.about.com

http://www.marvistavet.com/index.html

Reiki za živali

Najbrž ste že kdaj zasledili izraz Reiki, ali o njem celo kaj prebrali. Če niste, boste vse informacije dobili v naslednjem članku.
Izraz »Reiki« lahko razumemo kot univerzalno življenjsko energijo, celovit zdravilni sistem, ki se osredotoča na celotno bitje in se ukvarja s problemi in zdravljenjem na fizični, duševni, čustveni in duhovni ravni. Zdravljenje torej obsega telo, um in duha. Zdravljenje z Reikijem se lahko izvaja na vseh živih bitjih, v nadaljnje pa boste izvedeli kako in zakaj se ta način zdravljenja uporablja na živalih.

Živali so individualna, duhovna in zavedna bitja, ki so zmožna inteligentnega in duševnega mišljenja, čustev in občutljivosti, ki velikokrat prekašajo človeško zavest ali pričakovanja. So krepko manj zahtevne kot ljudje, svoje življenje živijo sproščeno in nanj gledajo iz drugačnega, bolj umirjenega vidika. Vse to pomeni, da se na zdravilno energijo odzivajo lažje in hitreje od človeka. Na energije so zelo občutljive zato velikokrat nase prenesejo in prevzamejo človekovo energijo, pa naj bo dobra ali slaba. Živali nas branijo in varujejo pred energetskimi motnjami ki nas obkrožajo, naša naloga pa je da za njih čim bolje skrbimo in jim pripomoremo k lepemu in srečnemu, predvsem pa zdravemu življenju, ki vsebuje redno energetsko čiščenje in vzpostavljanje energijskega ravnovesja.
Kot ljudje imajo tudi živali različne osebnostne značilnosti in značaj. Zato se seveda tudi različno odzivajo na zdravljenje z univerzalno energijo. Nekatere se ji tako v trenutku prepustijo in v njej vidno uživajo, spet druge se ne dajo motiti pri svojih vsakdanjih "opravilih" kot sta igra in počitek, tretje zdravilca popolnoma ignorirajo in kažejo strah in nezaupanje kot pred nekom, ki je vdrl na njihovo domače ozemlje in se zato odmaknejo, skrijejo. Z nezaupljivimi živalmi se je zato treba ukvarjati še posebej nežno in previdno, pristop k njim mora biti počasen, tih in ljubeč, da se privadijo na novo pojavo in energijo. Zapomniti pa si je treba, da ima glavno besedo pri zdravljenju z Reikijem vedno žival in ne zdravilec, ta se prilagaja njenemu odzivu in načinu obnašanja, temu je zato prilagojen tudi čas. Ko žival spozna zdravitelja k njemu pristopi sama in pokaže svoje zaupanje. Morda šele po parih seansah, vsekakor pa do tega sčasoma pride. V skrajnih primerih nezaupanja in strahu, pa Reiki deluje in se lahko izvaja tudi brez neposrednega dotika dlani, pomembno je le, da je žival prisotna v prostoru - v drugem primeru se izvaja na daljavo.
Ker so živali naše duhovne zdravilke in nase velikokrat prevzamejo slabo energijo, smo mi, njihovi lastniki tisti, ki moramo poskrbeti, da se prečistijo. To lahko storimo z Reikijem. Svoje živali moramo spoznati in se jih naučiti poslušati. Tisti, ki svoje živali vozite na razstave, da jih vsi občudujejo in opazujejo, se zamislite, kakšne občutke tovrstno razkazovanje
povzroča vašemu ljubljencu. Pomislite, kako doživlja vožnjo, pa priprave na razstavo, vonje toliko tujih živali in ljudi, čepenje v kletki in glasne zvoke. Če imate občutek, da vam vaš ljubljenec želi nekaj povedati, ali menite da se slabo počuti,če je doživel kakršen koli šok ali okreva po operaciji, se lahko obrnete na Reiki. Obiščite spletno stran
www.reikizazivali.si za več informacij in svojim predanim ljubljencem podarite par minut tople, ljubeče energije.

Brez dvoma vam bodo hvaležni!

THETA Energetsko zdravljenje živali & Ana Suhač

Dragi ljubitelji živali,
Že od nekdaj sem imela močno zavedanje, da smo več kot le fizično telo in da obstajajo različne stopnje zavesti. V želji, da raziščem to področje, sem se udeležila kar nekaj seminarjev in delavnic: ThetaHealing® Basic DNA, ThetaHealing® Advanced DNA, ThetaHealing® Intuitive Anatomy, Reference point of therapy. S pridobivanjem znanja in skozi izkušnje sem se naučila, kako na zelo enostaven, hiter in učinkovit način poiščemo in ozavestimo travmo, vzorec, občutek ,ki nas ovira v življenju. Ugotovila sem, da smo ljudje in naše živali zelo povezani in, da živali od svojih lastnikov večkrat prevzamejo vzorce in način obnašanja. Prav tako pa prevzemajo tudi bolezni, in nas opozarjajo na kaj naj bomo v življenju še posebej pozorni.

 Tako kot mi je v veselje in čast delati z živalmi, zelo rada svetujem in pomagam ljudem s pomočjo ThetaHealiga in Reference Point of Therapy. Verjamem, da če bomo potegnili naše pravo bistvo, lepoto, ki leži v nas, in srečo iskali znotraj ne zunaj nas, bomo veliko srečnejši sami s seboj. S širjenjem naše sreče vplivamo na naše okolje in ustvarjamo raj na zemlji.

 
Moj namen je pomagati drugim- vsem bitjem in stvarem in najti njihovo pot do prave sreče, narediti boljši, prijaznejši svet in sožitje med ljudmi ter razumevanje živali.
Poslušajte

Fonetično

ENERGETSKi »READING« ŽIVALI (skeniranje, branje)  živali se izvaja tudi na daljavo, kjerkoli že se vaš ljubljenček nahaja.
Branje živali na daljavo je prav tako učinkovito, kot če ga pripeljete k nam. Branje se izvaja v theta stanju.

Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

Tel: 00386 41/ 382- 051

Se kdaj sprašujete,

 • Na kaj vas želi vaš ljubljenček opozoriti?
 • Kaj vam vaš ljubljenček sporoča?
 • Česa se želi naučiti in izvedeti?
 • O modrosti vaše živali?
 • O čem in kako razmišlja?
 • Kako se počuti?
 • Kako srečni so?
 • Kako se počutijo?

  Pri energetskemu »readingu«  živali se z njimi intuitivno pogovarjam tako, da se povežem z Energjo vsega kar je in  višjim Jazom živali in tako lahkotno dobivam informacije: kako se žival počuti, kaj ima rada in česa ne mara, kaj vas prosi in vam ima za povedati. Živali večkrat prevzamejo nase naše vedenje, tako pozitivno, kot negativno. Zato je informacija, ki vam jo sporoča žival zelo pomembna. Žival namreč zazna našo bolezen še predno jo sami zares občutimo.

  Kaj spoznate z energetskim branjem in kakšne so prednosti:

 

 • Bolje spoznate in razumete svoje živalske prijatelje
 • Izveste, kaj se dogaja v njihovem življenju
 • Vidite, zakaj prihaja do določenih vedenj, čustev, misli, prepričanj
 • Odkrijete možne spremembe, da bi bilo njihovo in posledično tudi vaše življenje boljše in bolj kakovostno
 • Obnovite in poglobite odnos z živaljo
 • Dobite odgovore na vaša nerešena vprašanja
 • Vaše boljše razumevanje izboljšuje njihovo kakovost življenja

THETA ENERGETSKO ZDRAVLJENJE ŽIVALI
T
heta zdravljenje je neverjetno močna, učinkovita in hitra tehnika zdravljenja, ki lahko ustvari takojšnje čustveno in fizično zdravljenje. Lahko ozdravi telo, um in duha na katerem koli področju v vašem življenju. Učinkuje tako na ljudeh kot živalih. Prav tako je učinkovita, če se izvaja na daljavo.


 • Je vaš ljubljenček bolan, ima bolezen ali motnjo?
 • Se počuti preplašeno, negotovo, stresno?
 • Je imel operacijo in okreva?
 • Ima strah pred čim ali kom, nerešeno travmo v preteklosti

Ali ste pripravljeni?
 • Izboljšati kakovost življenja vašega živalskega prijatelja
 • Pomagati pri ustvarjanju pozitivnih sprememb v vašem življenju
Če ja, potem me pokličite za energetsko branje in theta zdravljenje ljubljenčkov še danes! 

Email: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript   l Tel: 00386 41/ 382- 051

Osteopatija za živali

Osteopatija je celostna manualna metoda, s katero se prepoznava in sprošča napetosti v mišicah, mišičnih ovojnicah, vezeh in drugih tkivih. S tem se uravnava funkcionalne motnje in omogoči telesu, da znova vzpostavi svoje ravnovesje in povrne svoje fiziološke sposobnosti samozdravljenja.

Prednost tehnike je, da je zelo blaga in se popolnoma prilagodi živali. Pri tem se ne uporablja hitrih »nasilnih« gibov, ki bi lahko povzročili bolečine ali celo dodatne poškodbe.

Za pse:

Številni psi imajo težave s sklepi ali hrbtenico. Prvi znaki se pokažejo s tem, da prej živahen pes naenkrat postane »len«, ima težave pri skoku v avto, nima več želje po igri ali po daljših sprehodih, ne mara več hoditi po stopnicah. Športni psi, prej elastični in gibki, postanejo togi, niso več voljni za delo ali pa se izogibajo določenim vajam.

Z osteopatijo vašemu psu pomagam, da ponovno pridobi svoje fiziološko ravnovesje, s tem se prepreči razvoj hujših posledic, ki bi nastale zaradi neenakomerne obremenitve telesnih struktur. Po potrebi osteopatijo dopolnjujem z akupresurnimi masažnimi tehnikami, stimulacijo nevrolimfatičnih refleksnih točk in se s tem prilagajam individualnim potrebam vaših ljubljencev.

Osteopatija lahko pomaga pri naslednjih simptomih:
 • težavah pri vstajanju
 • nenadnem šepanju
 • napakam v taktu pri gibanju
 • po poškodbah (npr. zaradi padca)
 • po ortopedskih posegih (za izboljšanje elastičnosti tkiva in povrnitev ravnotežja)
 • spotikanju
 • kolčni displaziji ali drugih displazijah
 • artrozah
 • starostnih težavah

Za ogled videa o osteopatiji KLIKNI TUKAJ

Informacije in naročanje: Špela Suhač, dr.vet.med., gsm: 051 346 365, e: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    


Tvoje ime
Tvoj e-naslov
Prejemnikov e-naslov
Osebno sporočilo

Pasjicenter.si / Tomačevo 30a, Ljubljana / info@pasjicenter.si